KING Juridisch Adviseur

58e4e38d17778

OVER KING

Drs. F.W. King is oprichter en managing director van het juristenkantoor King Rechtskundig Adviseurs N.V., gevestigd te Paramaribo en King Juridisch Adviseurs B.V., gevestigd te Leiden. King studeerde van 1987 tot 1992 politieke wetenschappen en internationale recht, met specialisatie vreemdelingenrecht, aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Daarna liep hij stage achtereenvolgens bij twee in het vreemdelingenrecht gespecialiseerde advocatenkantoren.

Journalistieke carrière

 Van 1982 tot en met 1990 werkte King als journalist voor diverse dag- en weekbladen.

• Van 1992 tot 1995 werkte hij als docent maatschappijleer in de bovenbouw van diverse vwo-scholen.

• In 2005 was hij gastdocent aan de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo.

• Van 2006 tot 2008 was hij columnist bij het Surinaamse dagblad de Ware Tijd.

• Drs. F.W. King is medeauteur van het in 2004 verschenen boek: ‘Beyond a reasonable doubt, opstellen over vreemdelingenrecht en politiek’.

Verblijfsrechtelijke belangen

Drs. King bepleit sinds 1993 in de rechtbank en andere rechtsinstanties de verblijfsrechtelijke belangen van zijn cliënten, die bestaan uit:

• Buitenlandse juristen

• Artsen

• Wetenschappers

• Kunstenaars

• Ondernemers

• Geestelijken

• Docenten

• Politici

• Gewone burgers

• Vluchtelingen, uit alle delen van de wereld.

Opmerkelijke rechtszaken

In 2010 bepleitte hij in Paramaribo in de meervoudige strafkamer van het Hof van Justitie, dat de toenmalige Minister van Justitie en Politie strafrechtelijk dient te worden vervolgd wegens betrokkenheid in mensenhandel. 

Voorts trad hij, in 2014, succesvol op in de rechtbank Amsterdam voor anti-Zwarte Pietactivisten, waarbij de rechtbank Amsterdam heeft geoordeeld, dat de figuur van Zwarte Piet een negatieve stereotypering is van de zwarte mens. De Volkskrant besteedde hier aandacht aan.

Drs. F.W. King is meer dan 10 jaren actief lid van de International Bar Association (I.B.A.). Tevens is hij actief lid van de Nederlandse Mediation Vereniging en Stichting Register Mediator.

Bekijk hier de video van Black Pete

Testimonials

In 2016 hebben acht consumenten de juridische dienstverlening van King Juridisch Adviseurs beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8,8.

1. “Alida Camarena de Williams, uit de Dominicaanse Republiek, Groningen 2016: Voor de verleende service geeft ze als cijfer een 10, voor de getoonde deskundigheid een 10, en voor het bereikte resultaat een 10. De kosten zijn nogal hoog, maar de heer King doet zijn werk goed.”

2. “Rembrandt van Sprundel, uit België, Berlicum 2016: Voor de verleende service geeft hij een 8, de getoonde deskundigheid een 8, het bereikte resultaat een 9. Wanneer een actie is ingezet en geen reactie van de cliënt volgt, wekelijks mail sturen om te verifiëren of inmiddels resultaat is bereikt met de actie.”

 

3. “Firas Maoiloud Kazem, uit Irak, Vlaardingen 2017: Voor de verleende service geeft hij een 8, de getoonde deskundigheid een 7, het bereikte resultaat geeft hij een 9. Bij King is goed.”

 

4. “Mladenko Golubovic, Bosnië, Zutphen 2016. Voor de verleende service geeft hij een 9, de getoonde deskundigheid beoordeelt hij met een 8, voor het bereikte resultaat geeft hij een 10. Wij zijn enorm blij met de dienstverlening omtrent wat u destijds voor ons hebt gedaan. En wij waren blij dat wij de kosten maandelijks mochten aflossen. Doordat wij goede resultaten door uw vakbekwaamheid hebben gekregen, en de zaak gewonnen hebben, zal ik dan ook anderen u als juridisch adviseur aanbevelen.”

 

5. “Amit Saltani, uit Suriname, Den Haag 2016. Voor de verleende service geeft hij het cijfer 7, voor de getoonde deskundigheid geeft hij het cijfer 9, het bereikte resultaat wordt beoordeeld met het cijfer 8. Wel duidelijk, maar duur.”

6. “Vesna Randjelovic uit Servië, Katwijk 2016. Voor de verleende service geeft zij een 8, voor de getoonde deskundigheid geeft zij een 10, het bereikte resultaat beoordeelt zij met een 10. Ze heeft verder geen suggesties.”

 

7. “Henry Milan uit Suriname, Leiden 2016. Voor de verleende service geeft hij het cijfer 9, voor de getoonde deskundigheid geeft hij het cijfer 9, voor het bereikte resultaat kent hij het cijfer 9 toe. De verleende dienstverlening liep heel soepel vond ik zelf, maar de kosten vond ik wel wat pittig.”

 
 

8. “Janine Peters uit Zuid-Afrika, Johannesburg 2016. Voor de verleende service geeft zij een 8, voor de getoonde deskundigheid geeft zij een 8, voor het bereikte resultaat een 6. The legal service you offer is efficient and well-learned – your advice and expertise are good and the fees are reasonable if you can gain a result within a year otherwise it becomes an expensive exercise.”

 
 

9. “Familie Bunjaku uit Kosovo, Tilburg 2017. Voor de verleende service heeft deze familie een 8 gegeven, voor de getoonde deskundigheid geven zij een 8, en het bereikte resultaat wordt beoordeeld met een 8. De verleende dienstverlening was goed in relatie tot de betaalde kosten.”